κατασκευή ιστοσελίδας με Wordpress

Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress

κατασκευή ιστοσελίδας με WordPressΗ κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress είναι η πιο γνωστή τεχνική που ακολουθείτε και υποστηρίζεται από μια μεγάλη κοινότητα. Το WordPress είναι ένα απλό σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS content management system) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή οποιουδήποτε τύπου website.  Διατίθεται δωρεάν και υποστηρίζεται από χιλιάδες εθελοντές που έχουν δημιουργήσει χιλιάδες plugins και themes έτοιμα και διαθέσιμα για χρήση.

Η πρώτη έκδοση του WordPress κυκλοφόρησε το 2003 από τους Matt Mullenweg και Mike Little. Ξεκίνησε ως μια απλή πλατφόρμα σχεδιασμένη για ανθρώπους που ήθελαν να δημιουργήσουν βασικά blogs και να τους φιλοξενήσουν στο διαδίκτυο. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ένα ευέλικτο, ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία σχεδόν κάθε είδους ιστότοπου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε για το WordPress είναι ότι είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα. Και ο όρος αυτός σημαίνει ότι η πλατφόρμα δεν περιορίζεται βάσει πνευματικών δικαιωμάτων ή εμπορικών σημάτων. Είναι ελεύθερα διαθέσιμη για οποιονδήποτε θέλει να κάνει λήψη και να την τροποποιήσει.

Κατασκευή Ιστοσελίδας με WordPress: Γιατί να το επιλέξετε;

  1. Είναι δωρεάν και είναι open source. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει λήψη και να κάνει αλλαγές ή βελτιώσεις στο λογισμικό καθώς υπάρχουν συνεχείς βελτιώσεις και προστίθενται συχνά νέες λειτουργίες.
  2. Έχει τεράστια κοινότητα υποστήριξης. Η κοινότητα του είναι πολύ γενναιόδωρη και είναι σε θέση να δίνει λύσεις σε πιθανά προβλήματα που προκύπτουν, είτε αυτά είναι απλή ερώτηση, είτε κάποιο σημαντικό τεχνικό πρόβλημα.
  3. Είναι εύκολα επεκτάσιμο. Προσφέρει χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα, πρόσθετα, επεκτάσεις, εργαλεία με τα οποία μπορεί να δημιουργηθεί οποιαδήποτε ιστοσελίδα.
  4. Είναι SEO-friendly. Το WordPress υποστηρίζει μετα-δεδομένα, ετικέτες, κατηγορίες, URL που είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης και πολλά άλλα ακόμη στα οποία συμπεριλαμβάνονται πρόσθετα SEO.
  5. Είναι γρήγορο και ασφαλές. Αν στηθεί σωστά και συντηρηθεί επίσης σωστά αποτελεί μία απίστευτη ασφαλής πλατφόρμα. Εκτός από το ίδιο το λογισμικό, υπάρχουν πολλά αξιόπιστα εργαλεία ή προγράμματα που προστατεύουν μια WordPress ιστοσελίδα.
  6. Είναι εύκολα διαχειρίσιμο.Η δημοσίευση περιεχομένου είναι πολύ απλή διαδικασία και γενικότερα διαθέτει ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας που επιτρέπει τη διαχείριση του ιστότοπου σε έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου.
  7. Εύκολη στόχευση σε παγκόσμιο κοινό. Τα plugins του WordPress  επιτρέπουν την μετάφραση ενός  ιστότοπου σε περισσότερες από 50 γλώσσες.

Το WordPress υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχώς γίνεται όλο και καλύτερο. Είναι εξαιρετικό για δυναμικές ιστοσελίδες, εταιρικές ιστοσελίδες, blog και γενικότερα για σελίδες που βασίζονται στο περιεχόμενο. Καταλήγοντας η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση με δυνατότητα αναρίθμητων επεκτάσεων για επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του διαδικτύου.

Επικοινωνήστε μαζί μας και αποκτήστε τo δικό σας site σε WordPress