Πως να διαλέξω διαφημιστική εταιρεία;

Πως να διαλέξω διαφημιστική εταιρεία

Πως να διαλέξω διαφημιστική εταιρεία;Πολλές φορές το να διαλέξουμε μια διαφημιστική εταιρεία είναι το πιο δύσκολο πράγμα! Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει πάντα να ξεκινάμε από τα πράγματα που μπορούμε εμείς να ελέγξουμε. Αρχικά καλό είναι να έχετε μια εικόνα όλων των υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει ένα 360° Digital Agency

Αλλά προπαντός να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τις ανάγκες της αγοράς και να χαράξετε μια αποδοτική στρατηγική. Αυτό μπορεί να ακούγετε εύκολο αλλά στην πραγματικότητα λίγες διαφημιστικές εταιρίες στην χώρα μας μπορούν να το κάνουν με αποτέλεσμα.

Με μια αναζήτηση στην Google σε φράσεις όπως «διαφημιστική εταιρία Θεσσαλονίκη» θα δούμε ότι τα 20-30 πρώτα αποτελέσματα θα είναι κατειλημμένες από διαφημιστικές εταιρείες. Αυτό δυσκολεύει την αναζήτησή σας καθώς οι πολλές επιλογές στους περισσότερους ανθρώπους προκαλούν σύγχυση. Γι’ αυτόν το λόγο παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να διακρίνεται πιο εύκολα ένα έμπειρο και αξιόλογο Digital Agency.

Πως να διακρίνεται μια διαφημιστική εταιρεία

Πρώτο και σημαντικότερο το πελατολόγιο που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του. Σε πολλές εταιρίες θα συναντήσετε μια σειρά από λογότυπα πελατών τους, που έχουν ως στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Εδώ όμως υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να ελέγχεται κάθε φορά που βλέπετε έναν πελάτη μιας διαφημιστικής εταιρίας. Τι έχει κάνει για αυτόν; Μπορεί να έχει κάνει κάποτε ένα γραφιστικό banner/poster και να τον παρουσιάζει σαν πελάτη του ενώ στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συνεργασία. Ακόμα χειρότερα μπορεί να έκανε μια ανεπιτυχή συνεργασία που δεν βγήκε ποτέ στον αέρα, παρόλα αυτά η εταιρεία τον χρησιμοποιεί σαν πελάτη της. Άρα κάθε φορά που βλέπετε ένα λογότυπο καλό θα είναι να ψάξετε στην ιστοσελίδα να δείτε και το έργο που έγινε για αυτόν.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγχεται την αξιοπιστία μιας εταιρίας είναι να βλέπετε το portfolio της. Στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός έργων (βίντεο, ιστοσελίδες, εταιρικές ταυτότητες κ.α.) ώστε να ελέγξετε την αισθητική τους αλλά και την εμπειρία τους. Φυσικά η ίδια η ιστοσελίδα της διαφημιστικής εταιρίας θα πρέπει να είναι μοναδική και να δίνει κάποια αισθητική πρόταση.

Επίσης, μπορείτε να ελέγχετε τα σχόλια και τις κριτικές της για μια διαφημιστική εταιρεία σε Facebook και Google
Τέλος, να ελέγξετε τις δημοσιεύσεις τους στα social media. Άμα μια εταιρεία μιλάει μόνο για τον εαυτό της κρατήστε μικρό καλάθι. Για εμάς το σωστό είναι να μιλάνε τα έργα.

Επισκεφτείτε τα κανάλια μας και θα καταλάβετε τι εννοούμε
Facebook

Instagram