loader image
τεχνικές αύξησης πωλήσεων eshop

Έξυπνες τεχνικές αύξησης πωλήσεων για eshop

Έξυπνες τεχνικές αύξησης πωλήσεων για eshop. Αύξηση πωλήσεων eshopΟι περισσότεροι κάτοχοι ηλεκτρονικού καταστήματος, συχνά αναζητούν διάφορες τεχνικές αύξησης πωλήσεων eshop για να μπορέσουν να έχουν ένα κερδοφόρο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η αύξηση πωλήσεων ενός eshop εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες, τη λειτουργία και την απόδοση της σελίδας. Σιγά σιγά αρχίζουμε να ξεχνάμε τα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως τα είχαμε μέχρι τώρα στο μυαλό μας και καλύτερα θα έλεγε κανείς, καθώς μέχρι τώρα ήταν παθητικά εργαλεία με μία και βασική λειτουργία…. την προσθήκη στο καλάθι.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν την νέα γενιά ηλεκτρονικών καταστημάτων και ας πάρουμε μια γεύση από τις δυνατότητες που μας προσφέρουν. Αρχικά, μπορούμε με σιγουριά πλέον να πούμε ότι ένα eshop από παθητικό έχει την δυνατότητα να γίνει ενεργητικό, διαδραστικό και προπάντων πολύ πιο αποδοτικό στις πωλήσεις του. Θα ήταν σωστό να ξεκινήσουμε με τη διάδραση καθώς οι χρήστες πλέον έχουν μάθει να λειτουργούν με αυτή σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο.

Σωστές τεχνικές αύξησης πωλήσεων eshop σημαίνει αποδοτική αύξηση πωλήσεων ενός eshop. Ας δούμε μερικές όπως:

Κουπόνι

Ο χρήστης μπορεί να δώσει τα στοιχεία του και να λάβει στο email του έναν μοναδικό αριθμό (τον οποίο παράγει αυτόματα ο μηχανισμός) και στη συνέχεια να τον εξαργυρώσει κατά την ολοκλήρωση της αγοράς του. Τα οφέλη της επιχείρησης από τον εν λόγω μηχανισμό είναι δύο. Πρώτο και βασικότερο ο χρήστης έχει μια αμφίδρομη σχέση με το κατάστημα. Λαμβάνει προσφορές, εκπτώσεις και στιγμιαία γίνεται συχνός πελάτης του eshop στην προσπάθεια του να πετύχει ξανά κάποιο κουπόνι. Δεύτερον η επιχείρηση μαζεύει δεδομένα από τους πελάτες της (όπως το κινητό τους τηλέφωνο) το οποίο στη συνέχεια μπορεί να το χρησιμοποιήσει με την επόμενη τεχνική που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

SMS, Viber notifications

Τα notifications ή αλλιώς ειδοποιήσεις μέσω SMS ή viber αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας τις νέες προσφορές αλλά και να τους υπενθυμίσετε πράγματα που έχουν να κάνουν με την παραγγελία τους.

Αντίστροφη μέτρηση

Μια ακόμα τεχνική αύξησης πωλήσεων είναι η αντίστροφη μέτρηση ή χρονόμετρο, το οποίο είναι ένας μηχανισμός ο οποίος τοποθετείται μέσα σε ένα προϊόν ή ακόμα και σε ολόκληρη την σελίδα και ορίζει ότι μια προσφορά θα ισχύει μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο χρήστης βλέπει το χρόνο να μετράει αντίστροφα και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να ολοκληρώσει μια αγορά που θα ολοκλήρωνε κάποια άλλη στιγμή ή και ποτέ. Φυσικά αυτή αλλά και όλες οι τεχνικές πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση και όχι με κατάχρηση ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον των πελατών ενεργό.

Αυτές είναι κάποιες από τις δεκάδες τεχνικές αύξησης πωλήσεων eshop που χρησιμοποιούμε στα ηλεκτρονικά καταστήματά των πελατών μας. Για περισσότερα παραδείγματα μπορείτε να δείτε εδώ αλλά καλύτερα καλέστε μας στο 2313065242 για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και να βρούμε τις λύσεις που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.