loader image
ανακατασκευή ιστοσελίδας

Ανακατασκευή Ιστοσελίδας: Πότε πρέπει να γίνει

Ανακατασκευή Ιστοσελίδας: Πότε πρέπει να γίνειΗ πρώτη εντύπωση του κοινού για την επιχείρησή σας, πλέον, βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον ιστότοπo σας, οπότε η ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί. Έρχεται μια στιγμή, που η κάθε επιχείρηση πρέπει να αναρωτηθεί αν λαμβάνει τα μέγιστα αποτελέσματα από την ιστοσελίδα της.

Η ανάπτυξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας, έχει κάνει τους χρήστες πολύ πιο απαιτητικούς. Τα πρότυπά τους και οι απαιτήσεις τους από έναν ιστότοπο έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Παρακάτω θα δείτε 7 σημάδια, τα οποία καταδεικνύουν, ότι ήρθε η ώρα, να ανακατασκευάσετε το website σας, προκειμένου, να έχετε μια ηχηρή παρουσία στο διαδίκτυο.

7 σημάδια για να κάνετε ανακατασκευή της ιστοσελίδας

  1. Η ιστοσελίδα σας δεν είναι συμβατή με κινητά & tablets

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες στις μέρες μας, χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablet τους για την πλοήγηση στο διαδίκτυο ή και για τις ηλεκτρονικές τους αγορές. Φανταστείτε πόσο ενοχλητικό είναι, να μην μπορεί να δει όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ή οι χρήστες να πρέπει να μεγεθύνουν και να ελαχιστοποιούν συνεχώς την οθόνη για να διαβάσουν το περιεχόμενό σας. Η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να εφαρμόσετε Responsive σχεδιασμό ώστε να διασφαλίζετε ότι η ιστοσελίδα σας προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί ένας χρήστης.

  1. Ο ιστότοπός σας δεν φορτώνει γρήγορα ή κολλάει

Έχετε επισκεφθεί ποτέ έναν ιστότοπο που ήταν σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί; Περιμένατε για ώρες να φορτωθεί για να παρουσιαστούν κάποιοι σπασμένοι σύνδεσμοι, ξεπερασμένες προσφορές και μία διάταξη που δεν έχει βελτιστοποιηθεί για ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν καθυστέρηση στην φόρτωση της ιστοσελίδας. Αν για παράδειγμα η ιστοσελίδα σας φιλοξενείται σε έναν αργό server ή έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές το αποτέλεσμα είναι να μην φορτώνει γρήγορα και έτσι να χάνετε πελάτες.

Με την ανακατασκευή η ιστοσελίδα σας θα γίνει πιο σύγχρονη και ενημερωμένη, γεγονός που θα αυξήσει το ενδιαφέρον των χρηστών και θα μειώσει σημαντικά το ποσοστό εγκατάλειψης της ιστοσελίδας.

  1. Θέλετε καλύτερη εμπειρία χρήστη (User Experience)

Η εμπειρία χρήστη είναι ένας παράγοντας σχεδιασμού που καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικός για την επιτυχία ενός ιστοτόπου. Αφορά τη συναισθηματική εμπειρία που έχει ο επισκέπτης κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο σας και τον τρόπο με τον οποίο εναρμονίζεται με τις προθέσεις του.

Ένας ιστότοπος που είναι δύσκολο να περιηγηθεί κάποιος, έχει αργούς χρόνους φόρτωσης ή είναι περίπλοκος μπορεί να αφήσει μια κακή εντύπωση στον επισκέπτη και να κοστίσει πολύτιμους δυνητικούς πελάτες.

Στην πραγματικότητα, το 88% των διαδικτυακών καταναλωτών είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν σε έναν ιστότοπο μετά από μια κακή εμπειρία.

  1. Πρέπει να ευθυγραμμίσετε ξανά τον ιστότοπo σας με τους στόχους σας.

Καθώς η εταιρεία σας μεγαλώνει και εξελίσσεται, προφανώς εξελίσσονται και οι στόχοι πωλήσεων και μάρκετινγκ. Το να διατηρείτε τον ιστότοπo σας ευθυγραμμισμένο με αυτούς τους στόχους μπορεί να είναι δύσκολο έργο, αλλά αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της επιτυχίας του digital marketing. Σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης και αν βρίσκεστε λοιπόν, τη λύση μπορεί να σας δώσει η ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας.

  1. Έχει μοντέρνα και εύκολη πλοήγηση;

Όταν οι χρήστες επισκέπτονται μια ιστοσελίδα θα πρέπει να βρουν αυτό που ψάχνουν μέσα από μια εύκολη  πλοήγηση. Αν λοιπόν το να βρει κάποιος αυτό που ψάχνει στην ιστοσελίδα σας  μοιάζει με άθλο, η ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι αναπόφευκτη. Ένα καλαίσθητο και λειτουργικό website, φιλικό προς το χρήστη θα του αφήσει σίγουρα μία εξαιρετική εικόνα για την επιχείρησή σας.

  1. Σωστή βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης.

Είναι γεγονός ότι όσο πιο ψηλά εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας, στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης τόσο πιο πολλά κλικ θα έχει, τόσο πιο πολύ επισκεψιμότητα θα έχετε, και τόσους πιο πολλούς πελάτες θα αποκτήσετε. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για μια ιστοσελίδα να είναι SEO friendly, να συμβαδίζει δηλαδή, με τις σύγχρονες τεχνικές SEO.

 

Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε μία ξεκάθαρη και επαγγελματική εικόνα και να εξηγήσετε με απλά λόγια ποιοι είστε, τι προσφέρετε, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Αν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, επικοινωνήστε μαζί μας!