loader image
Αύξηση πωλήσεων μεσω social media

Αύξηση πωλήσεων μέσω Social Media

Αύξηση πωλήσεων μεσω social mediaΤο Facebook και το Instagram έχουν γίνει κορυφαία κανάλια για την προώθηση προϊόντων και εργαλεία για τη στρατηγική αύξηση των πωλήσεων μέσω Social Media. Παρέχουν πολλά αλλά και πολύπλοκα εργαλεία σε μία επιχείρηση για να ξεκινήσει τις πωλήσεις στα Social Media.

Ακολουθώντας, λοιπόν, μία σωστή στρατηγική μάρκετινγκ στα Social Media και αξιοποιώντας αποδοτικά τα εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

Απλές τεχνικές που βοηθούν την αύξηση των πωλήσεων στα Social Media

  1. Προώθηση μίας δημοσίευσης

Όταν συμβαίνει αυτό, προβάλλεται η επιχείρηση σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από αυτό που ακολουθεί ήδη τη συγκεκριμένη σελίδα. Ένα από τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα του Facebook είναι η κατηγοριοποίηση των χρηστών, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την τοποθεσία, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα κα. Έτσι δίνεται η δυνατότητα για καλύτερη στόχευση του κοινού.

  1. Χρήση δυνατότητας αγοράς στις αναρτήσεις

Το Facebook και το Instagram έχουν κάνει ακόμα πιο εύκολες τις συναλλαγές για τους χρήστες. Παρουσιάζουν στον χρήστη αναδυόμενα παράθυρα που αναδεικνύουν το όνομα και την τιμή ενός προϊόντος καθώς και έναν άμεσο σύνδεσμο που κατευθύνει στον ιστότοπο  για την αγορά του.

  1. Τακτική χρήση CTA Buttons

Είναι πολύ σημαντικό να παραπέμπει κανείς το κοινό του είτε να πατήσει ένα συγκεκριμένο link ώστε να μάθει περισσότερα είτε να σχολιάσει ένα post. Είναι, δηλαδή,  ένας εξαιρετικός τρόπος για την παρακίνηση του κοινού ώστε να κάνει like, να κοινοποιήσει το post, αυξάνοντας έτσι το engagement και τελικά τους ακόλουθους στη σελίδα. Με αυτή τη τακτική έχετε μεγάλη πιθανότητα να δείτε πολύ σύντομα μια αύξηση των πωλήσεων στα Social Media.

  1. Χρήση Video ή Gifs

H χρήση τους είναι trend στο Facebook/Instagram και ο αλγόριθμός τους φαίνεται τα στηρίζει ιδιαίτερα καθώς δίνει προτεραιότητα στα Video Content. Η προβολή ενός Video έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον υποψήφιο πελάτη, ειδικά στην περίπτωση που μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα έχει προβληθεί ένα σενάριο με μεγάλο ενδιαφέρον και με την κατάλληλη πληροφορία.

Η συχνή επικοινωνία με το κοινό σας μέσω περιεχομένου που σχετίζεται με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που πουλάτε, είναι απαραίτητη για να κρατήσει τη προσοχή τους στραμμένη σε σας. Έτσι θα ενισχύετε τις υπάρχουσες σχέσεις μαζί τους και θα αποκτήσετε νέους δυνητικούς πελάτες. Ως αποτέλεσμα θα δείτε σταδιακή αύξηση των πωλήσεων στα Social Media σας.

Τα κοινωνικά δίκτυα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να επικοινωνούμε με τους πελάτες, να τους ενημερώνουμε για τα νέα προϊόντα ή για προσφορές ή για κάποια εκδήλωση. Εξάλλου οι δυνητικοί πελάτες είναι ήδη στα social media. Συνεπώς είναι φανερό ότι οι πωλήσεις στα social media αποτελούν τεράστια ευκαιρία. Ξέρετε κάποια επιχείρηση που δε θα ήθελε να την εκμεταλλευτεί;