loader image
διαφημιστική εταιρεία

Πως να διαλέξω διαφημιστική εταιρεία

Πως να διαλέξω διαφημιστική εταιρεία;Πολλές φορές το να διαλέξουμε μια διαφημιστική εταιρεία είναι το πιο δύσκολο πράγμα! Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει πάντα να ξεκινάμε από τα πράγματα που μπορούμε εμείς να ελέγξουμε. Αρχικά καλό είναι να έχετε μια εικόνα όλων των υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει ένα 360° Digital Agency

Αλλά προπάντων να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τις ανάγκες της αγοράς και να χαράξετε μια αποδοτική στρατηγική. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά στην πραγματικότητα λίγες διαφημιστικές εταιρείες στην χώρα μας μπορούν να το κάνουν με αποτέλεσμα.

Με μια αναζήτηση στην Google σε φράσεις όπως «διαφημιστική εταιρεία Θεσσαλονίκη» θα δούμε ότι τα 20-30 πρώτα αποτελέσματα θα είναι κατειλημμένα από διαφημιστικές εταιρείες. Αυτό δυσκολεύει την αναζήτησή σας καθώς οι πολλές επιλογές στους περισσότερους ανθρώπους προκαλούν σύγχυση. Γι’ αυτόν το λόγο παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να διακρίνετε πιο εύκολα ένα έμπειρο και αξιόλογο Digital Agency.

Πως να διακρίνετε μια διαφημιστική εταιρεία

Πρώτο και σημαντικότερο το πελατολόγιο που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του. Σε πολλές εταιρείες θα συναντήσετε μια σειρά από λογότυπα πελατών τους, που έχουν ως στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Εδώ όμως υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να ελέγχετε κάθε φορά που βλέπετε έναν πελάτη μιας διαφημιστικής εταιρείας. Τι έχει κάνει για αυτόν; Μπορεί να έχει κάνει κάποτε ένα γραφιστικό banner/poster και να τον παρουσιάζει σαν πελάτη του ενώ στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συνεργασία. Ακόμα χειρότερα μπορεί να έκανε μια ανεπιτυχή συνεργασία που δεν βγήκε ποτέ στον αέρα, παρόλα αυτά η εταιρεία τον χρησιμοποιεί σαν πελάτη της. Άρα κάθε φορά που βλέπετε ένα λογότυπο καλό θα είναι να ψάξετε στην ιστοσελίδα να δείτε και το έργο που έγινε για αυτόν.

Ένας άλλος τρόπος για να ελέγχετε την αξιοπιστία μιας εταιρείας είναι να βλέπετε το portfolio της. Στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός έργων (βίντεο, ιστοσελίδες, εταιρικές ταυτότητες κ.α.) ώστε να ελέγξετε την αισθητική τους αλλά και την εμπειρία τους. Φυσικά η ίδια η ιστοσελίδα της διαφημιστικής εταιρείας θα πρέπει να είναι μοναδική και να δίνει κάποια αισθητική πρόταση.

Επίσης, μπορείτε να ελέγχετε τα σχόλια και τις κριτικές της για μια διαφημιστική εταιρεία σε Facebook και Google
Τέλος, να ελέγξετε τις δημοσιεύσεις τους στα social media. Άμα μια εταιρεία μιλάει μόνο για τον εαυτό της κρατήστε μικρό καλάθι. Για εμάς το σωστό είναι να μιλάνε τα έργα.

Επισκεφτείτε τα κανάλια μας και θα καταλάβετε τι εννοούμε!
Facebook

Instagram