loader image
Τι είναι το Remarketing σε social media και google ads

Τι είναι το Remarketing σε Social Media & Google Ads

πως να κάνετε RemarketingΣίγουρα όλοι έχετε διαπιστώσει ότι κάποια προϊόντα στα οποία δείξατε ενδιαφέρον, άρχισαν να σας “ακολουθούν” στα social media αλλά και σε ενημερωτικές, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Αυτό πολύ απλά είναι το Remarketing. Δείτε παρακάτω πώς να κάνετε Remarketing κι εσείς.

Πρόκειται για διαφημίσεις «υπενθύμισης» που στοχεύουν στους άμεσους δυνητικούς πελάτες σας, δηλαδή αυτούς που επισκέφθηκαν έστω και μία φορά την ιστοσελίδα σας και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για κάποιο από τα προϊόντα που παρέχετε. Μελετήστε αναλυτικά για το πως να κάνετε Remarketing σε Facebook και Google Ads ώστε να δείτε τις πωλήσεις σας να εκτοξεύονται.

Facebook Remarketing

Ας ξεκινήσουμε με το Facebook Remarketing και κάποιες πληροφορίες που αξίζει να μάθετε. Εσείς γνωρίζατε ότι μόνο το 2% των  καινούργιων επισκεπτών σας πρόκειται να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά; Αυτό σημαίνεται ότι το υπόλοιπο 98% της επισκεψιμότητας δεν θα αγοράσει από το eshop σας! Ακόμη και αν προσθέσουν προϊόντα στο καλάθι τους, σχεδόν το 70% θα τα εγκαταλείψει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το Social Media Remarketing το οποίο πραγματοποιείται από το Business Facebook, είναι ίσως το καλύτερο μέσο επαναληπτικού marketing σε όσους επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα σας, εγκατέλειψαν  το καλάθι ή τελικά αγόρασαν από εσάς. Δημιουργώντας δυναμικές διαφημίσεις βασιζόμενες στον κατάλογο προϊόντων σας και  με την βοήθεια των pixel Facebook (τι είναι τα pixel του facebook), στήνουμε διαφημίσεις οι οποίες προβάλλουν αυτόματα τα κατάλληλα προϊόντα στα άτομα που εξέφρασαν ενδιαφέρον για κάποιο από αυτά στην ιστοσελίδα σας.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι ο κατάλογος προϊόντων ενημερώνεται καθημερινά και έτσι αποφεύγονται προβλήματα που αφορούν τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των προϊόντων.

Google Ads

Όσον αφορά το Google Ads Remarketing, είναι μία πολύ ισχυρή στρατηγική επιτρέποντας τόσο σε B2B όσο και σε B2C brands να αυξήσουν την ανάκληση της επωνυμίας και των προϊόντων της επιχείρησης καθώς είναι πιο πιθανό ένας δυνητικός πελάτης να κάνει click σε μία διαφήμιση ενός προϊόντος που έχει ξαναδεί ή έχει ψάξει σχετικά με αυτό στις μηχανές αναζήτησης.

Πως το επιτυγχάνουμε αυτό; Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό κώδικα κρατάμε ένα cookie από τον εκάστοτε επισκέπτη και στην συνέχεια τον ακολουθεί η διαφήμιση μας στις συνεργαζόμενες πλατφόρμες.

Τα οφέλη του επαναληπτικού marketing; Σας  τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

  • 100% στοχευμένη διαφήμιση. Ο πελάτης εγκαταλείποντας την ιστοσελίδα θα ξαναδεί το προϊόν μας άμεσα π.χ. την ώρα που διαβάζει κάποιο άρθρο.
  • Αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπο σας.
  • Αναγνωρισιμότητα επωνυμίας.
  • Σημαντική αύξηση των πωλήσεων. Αυτό συμβαίνει καθώς δίνουμε την ευκαιρία στον πελάτη, ακόμη και αν εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σας και συνεχίσει να πλοηγείτε σε σελίδες ανταγωνιστών, να επιστρέψει σε εσάς, βλέποντας ξανά το προϊόν σας σε διαφήμιση remarketing.

Χρειάζεστε βοήθεια με το πως να κάνετε Remarketing για τη επιχείρησης σας; Εξατομικεύουμε τη διαφήμιση σας και σας εξασφαλίζουμε αύξηση των πωλήσεων!

Επικοινωνήστε μαζί μας