loader image
τύποι διαφημίσεων στο instagram

Τύποι διαφημίσεων στο instagram

Τύποι διαφημίσεων στο instagramΤο Instagram είναι αναμφισβήτητα η πιο χρησιμοποιημένη πλατφόρμα social media στον πλανήτη σήμερα. Οι διαφημίσεις και οι τύποι διαφημίσεων στο instagram έχουν δώσει μία νέα πνοή στο Digital Marketing και χρησιμοποιούνται από αμέτρητα brands. Είναι εξαιρετική ευκαιρία για νέες και υπάρχουσες μάρκες να κάνουν χρήση των διαφόρων εργαλείων που προσφέρει η  πλατφόρμα αυτή για τη δημιουργία εκπληκτικών και αποτελεσματικών διαφημίσεων.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι τύποι διαφημίσεων στο Instagram

Διαφημίσεις στα Stories

Το νούμερο 1 trend στο Instagram, με πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες να παρακολουθούν Instagram stories κάθε μέρα. Αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να είναι εικόνες ή βίντεο που εμφανίζονται στα Instagram Stories των χρηστών συνήθως όταν ο  χρήστης κάνει εναλλαγή μεταξύ των ιστοριών δύο διαφορετικών λογαριασμών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς παρουσιάζουν εξαιρετικά ποσοστά αλληλεπίδρασης.

Διαφημίσεις με φωτογραφίες

Αυτός είναι, προφανώς, ο πιο κοινός τρόπος διαφήμισης στο Instagram καθώς αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πλατφόρμας. Οι διαφημίσεις με φωτογραφία είναι αυτές, που οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βλέπουν στη ροή του Instagram. Οι διαφημίσεις αυτές απαιτούν δημιουργικές λεζάντες και σχετικό και όμορφο περιεχόμενο, που να δίνουν στο κοινό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία.

Διαφημίσεις με βίντεο

Οι διαφημίσεις βίντεο είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους προσέγγισης του κοινού του Instagram και έχουν δείξει ότι προσφέρουν τη μεγαλύτερη εμπλοκή. Μπορούν να έχουν διάρκεια έως και ένα λεπτό, οπότε δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μια πιο προσεκτική ματιά στο brand, στην επιχείρηση ή στα προϊόντα. Ωστόσο, τα μικρότερα βίντεο μπορεί συχνά να είναι πιο αποτελεσματικά.

Διαφημίσεις με εναλλασσόμενες εικόνες (Carousel)

Αυτός ο τρόπος δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν περισσότερες φωτογραφίες ή βίντεο σε μία διαφήμιση. Επιτρέπουν δηλαδή στις επιχειρήσεις να συμπεριλαμβάνουν πολλές εικόνες μέσα σε μια διαφήμιση, σε μορφή οριζόντιας κύλισης.

Διαφημίσεις με συλλογή

Προσφέρουν μια συναρπαστική λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου: Οι χρήστες έχουν την επιλογή να αγοράζουν προϊόντα απευθείας από τη διαφήμιση. Χρησιμοποιώντας τις συλλογές είναι δυνατή η  παρουσίαση μιας σειράς (κολεξιόν) προϊόντων σε μία διαφήμιση, δίνοντας επίσης την ευκαιρία στο κοινό να πραγματοποιήσει την αγορά κατευθείαν από την πλατφόρμα.