loader image
Διαχείριση Social Media για επιχειρήσεις

Διαχείριση Social Media για επιχειρήσεις

Διαχείριση Social Media για επιχειρήσειςΗ σωστή διαχείριση των Social Media για επιχειρήσεις, μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα. Είναι πλέον γεγονός, ότι η παραδοσιακή διαφήμιση έχει χάσει έδαφος λόγω της διαδραστικότητας και ευχέρειας που προσφέρει το διαδίκτυο. Τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών του διαδικτύου. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη για τις επιχειρήσεις να κάνουν διαφήμιση στα social media και να ωφεληθούν άμεσα.

Τι είναι η διαχείριση των Social Media για επιχειρήσεις;

Με απλά λόγια, η διαχείριση των Social Media ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφορά την διαδικασία δημιουργίας, προγραμματισμού, ανάλυσης και διανομής περιεχομένου βάση στρατηγικής για την επίτευξη των στόχων μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις. Είναι δηλαδή, οι ενέργειες που διεξάγει μία εταιρεία στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter ή σε άλλα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την προώθησή της ή των προϊόντων της στο κοινό που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κανάλι. Γι’ αυτό πέραν από τη διαχείριση των Social Media, απαραίτητη είναι και η διαφήμιση σε αυτά, ώστε να προσεγγίσει στοχευμένα η εταιρεία το κοινό που την ενδιαφέρει.

Πολύ σημαντικός είναι ο καθορισμός της στρατηγικής των Social Media, στην οποία καθορίζονται τα κοινωνικά δίκτυα που θα χρησιμοποιηθούν και έχει επίκεντρο τον καταναλωτή, τις ανάγκες του και το πώς συμπεριφέρεται στον κόσμο των Social Media.

Τι περιλαμβάνει η στρατηγική των Social Media

  • Ορισμός στόχων: Καμιά στρατηγική δεν υφίσταται αν δεν υπάρχουν και οι αντίστοιχοι στόχοι. Οι στόχοι δίνουν κατεύθυνση γι’ αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαροι, συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι.
  • Ποιο είναι το κοινό που θα απευθυνθούμε: Όση περισσότερη γνώση υπάρχει για το κοινό, τόσο καλύτερη θα είναι η διαμόρφωση της στρατηγικής. Γνωρίζοντας ποιο είναι το κοινό και τι θέλει να δει στα social media, εξασφαλίζεται η δημιουργία περιεχομένου που θα αρέσει, θα σχολιαστεί και θα διαδοθεί από αυτό.
  • Είδος περιεχομένου που θα δημιουργηθεί: Η ανάρτηση εξαιρετικού περιεχομένου είναι απαραίτητη. Το περιεχόμενο είναι η εικόνα της επιχείρησης, είναι αυτό που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Πρέπει να είναι μοναδικό και να ξεχωρίζει ώστε να δίνει στους θεατές κάποιο λόγο να σας ακολουθήσουν και να θέλουν να γίνουν πελάτες σας. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη διαχείριση των Social Media και για την επιτυχία της επιχείρησης σας.
  • Πόσο συχνά θα δημοσιεύεται: Προγραμματισμός για το πότε θα δημοσιεύεται το επιλεγμένο περιεχόμενο λαμβάνοντας υπόψιν το στοχευμένο κοινό, βρίσκοντας τί είναι αυτό που λειτουργεί σε αυτό και ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες και ημέρες για τη δημοσίευση του περιεχομένου.
  • Επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας: Από τη στιγμή που επιλέχθηκε το κατάλληλο κοινό, είναι απαραίτητη και η σωστή επιλογή της κοινωνικής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται περισσότερο από το κοινό – στόχο.
  • Ανάλυση ανταγωνισμού: Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές; Ποια social media χρησιμοποιούν; Πού υπερτερούν, τί είναι αυτό που κάνουν καλά και τί θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς καλύτερα από τους ανταγωνιστές; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που σίγουρα πρέπει να απαντηθούν κατά τη διαδικασία καθορισμού στρατηγικής καθώς δίνουν μία εικόνα του τι γίνεται στον κλάδο σας και διευκολύνουν τον εντοπισμό των ευκαιριών.

Συνεπώς, μία σωστή διαχείριση των Social Media μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα Social media είναι από τη φύση τους ένα μέσο πιο χαλαρό, φιλικό και διαδραστικό άρα η παρουσία μίας επιχείρησης σε αυτά δίνει στον χρήστη την εικόνα ότι μπορεί να την προσεγγίσει πιο εύκολα.

Το brand και το όνομα της επιχείρησης έρχεται σε καθημερινή επαφή με μεγάλο μέρος των δυνητικών πελατών της, μέσα από τις κατάλληλες διαφημιστικές καμπάνιες, αποκτά δημοσιότητα και δημιουργεί, έτσι, μία ουσιαστική σχέση με το κοινό της.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι με σωστή διαχείριση και διαφήμιση στα social media, αυξάνεται η αναγνωρισιμότητά της, βελτιώνει την εικόνα της και αυξάνει τις πωλήσεις.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαχείριση των Social Media;
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προτείνουμε τη βέλτιστη λύση σύμφωνα με τους δικού σας στόχους.