loader image
Νέα επιχείρηση: Τα 5 βήματα προς την επιτυχία!

Νέα επιχείρηση: Τα 5 βήματα προς την επιτυχία!

Νέα επιχείρηση: Τα 5 βήματα προς την επιτυχία!Πολλές φορές το ξεκίνημα μιας επιχειρηματικής ιδέας φαντάζει γολγοθάς! Το πρώτο βήμα είναι να εστιάσεις στα skills σου και να δημιουργήσεις μία νέα επιχείρηση σε έναν τομέα που γνωρίζεις ήδη ή έχεις ενημερωθεί εκτενέστερα γι’ αυτόν. Σίγουρα θα υπάρξουν κομμάτια που δεν θα γνωρίζεις και έτσι θα πρέπει να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε με την οργάνωση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις μία ορθά στημένη επιχείρηση στο Διαδίκτυο.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πολλοί ακούγοντας αυτόν τον ορισμό νομίζετε ότι απευθύνεται μόνο για μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Όμως κάνετε λάθος! Είναι κάτι το οποίο χρειάζεται η κάθε επιχείρηση. Ας δούμε τι είναι λοιπόν:
Αποτελείται από την ιδέα (concept) που θα ξεχωρίσει την επιχείρησή σου από τον ανταγωνισμό.

  1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ
    Πρώτα απ’ όλα καθορίζεται η επωνυμία της επιχείρησης, η οποία πρέπει να είναι ευκολονόητη, τόσο γραπτά όσο και λεκτικά και να συνδέεται άρρηκτα με την φύση της επιχείρησης.
  2. ΛΟΓΟΤΥΠΟ
    Έπειτα ακολουθεί το λογότυπο το οποίο θα μεταφέρει το ύφος, τις αξίες, την κουλτούρα και το σημαντικότερο; Τον ίδιο της τον εαυτό! Τα βασικά χαρακτηριστικά του λοιπόν εκδηλώνονται επί το πλείστον με οπτικά μέσα, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απαρτίζεται από χαρακτηριστικά χρώματα, σχήματα, υφή και ομοιομορφία.
  3. ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
    Η εταιρική κάρτα είναι η επιχείρησή σας σε μία μικρογραφία. Οφείλει να είναι καλοσχεδιασμένη, με τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς αποτελεί ισχυρό εργαλείο του marketing. Δίνει μία πρώτη εντύπωση στον ενδιαφερόμενο και μην ξεχνάτε…μία καλή κάρτα μένει για πάντα στο πορτοφόλι του πελάτη/συνεργάτη!
  4. ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΥΛΙΚΑ
    Τα υλικά αυτά εξαρτώνται και διαφέρουν από επιχείρηση σε επιχείρηση.
    Μερικά από αυτά είναι: Ταμπέλες, μπλουζάκια, στυλό, αυτοκόλλητα κ.α. και πρέπει να «δένουν» ομοιόμορφα μεταξύ τους

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Η επαγγελματική φωτογράφιση της επιχείρησής σας είναι μία σημαντική επένδυση. Οι φωτογραφίες έχουν πολλές χρήσεις που μπορούν να αποδώσουν στην αύξηση των πωλήσεων σας. Η σημαντικότητά της έγκειται στο γεγονός ότι είναι η εικόνα που λαμβάνει ο θεατής και καθορίζει την απόφαση του για να επιλέξει ένα προϊόν έναντι κάποιου ανταγωνιστή! Οφείλουν να είναι υψηλής ανάλυσης και ποιότητας. Μία εικόνα χαμηλής ποιότητας λειτουργεί αρνητικά για την επιχείρηση, βλάπτοντας την γνώμη του πελάτη και απομακρύνοντας τον τελικά από εσάς.

Τα οφέλη της επιγραμματικά είναι:

  • Ανταγωνιστική διαδικτυακή παρουσία
  • Αυξημένες πωλήσεις
  • Αναγνωρισιμότητα
  • Επαγγελματική εμφάνιση
  • WOW Factor- ο παράγοντας εντυπωσιασμού που δημιουργούμε στον θεατή. Τον επιτυγχάνουμε συνήθως με τον συνδυασμό επαγγελματικών φωτογραφιών και γραφιστικών που χρησιμοποιούνται στις διαφημίσεις.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι επιτακτική ανάγκη για μία νέα επιχείρηση. Είναι μία αναβαθμισμένη εικόνα της επιχείρησης σας και οφείλει να είναι καλοσχεδιασμένη και ομοιόμορφη.

Που σας βοηθάει;

  1. Αυξάνει την αξιοπιστία της επιχείρησης σας.
  2. Σε αντίθεση με ένα φυσικό κατάστημα είναι διαθέσιμη όλο το 24ώρο. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα οι δυνητικοί πελάτες σας αυξάνονται κατά πολύ!
  3. Προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα/υπηρεσίες σας.
  4. Ενισχύει την άμεση επικοινωνία με τον πελάτη (live chat)
  5. Αυξάνει τις πωλήσεις

SEO

Το SEO (Search Engine Optimization) έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή κατάταξη της ιστοσελίδα σας στην οργανική εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησης. Οι ιστοσελίδες που πετυχαίνουν και βρίσκονται στα πρώτα 10 αποτελέσματα της Google έχουν περισσότερες πιθανότητες να «κερδίσουν» πελάτες. Διαβάστε περισσότερα για το SEO εδώ.

SOCIAL MEDIA

Τα social media βρίσκονται πλέον στην καθημερινότητά μας και πολλοί από εμάς ενημερωνόμαστε για υπηρεσίες που μας ενδιαφέρουν ή αγοράζουμε προϊόντα που μας εμφανίστηκαν μέσω αυτών.
Είναι το τελευταίο βασικό βήμα που πρέπει να διαθέτει η επιχείρηση μας έτσι ώστε να πετύχει και οφείλουμε να το προσέξουμε ιδιαίτερα. Ενημερωθείτε για την διαχείριση των social media εδώ.

Είναι 5 βήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε! Αρκεί να βρείτε και να εμπιστευτείτε τους κατάλληλους συνεργάτες.

Έχεις κάποια ιδέα; Είσαι στα πρώτα βήματα για μια νέα επιχείρηση; Θέλεις να μοιραστείς και να συζητήσεις τις ιδέες σου; Είσαι απογοητευμένος/-η από την πορεία της επιχείρησης σου;
Επικοινώνησε μαζί μας!