loader image
Χαμηλή απόδοση στα Social Media

Χαμηλή απόδοση στα Social Media

Χαμηλή απόδοση στα Social MediaΓιατί δεν έχω αποτελέσματα στα social media; Γιατί δεν έχω αρκετούς followers; Γιατί η σελίδα μου δεν έχει αρκετά likes; Γιατί δεν έχουν like οι δημοσιεύσεις μου; Γιατί έχω χαμηλή απόδοση στα social media αφού συνεργάζομαι με agency;

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που κάνουν αρκετές εταιρείες. Τα social media  λειτουργούν ως πολυεργαλείο για τις επιχειρήσεις και δίνουν πρόσβαση σε απεριόριστους πελάτες σε όλο τον κόσμο, συνεπώς είναι απογοητευτικό όταν έχετε μπει στη διαδικασία να τα διαχειρίζεστε ή ακόμα χειρότερα εάν έχετε αναθέσει σε κάποια εταιρεία να τα διαχειρίζεται, να μην έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Λόγοι που θα διαπιστώσετε χαμηλή απόδοση στα social media

  1. Λάθος επιλογή πλατφόρμας

Είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, Twitter, Youtube κτλ. Το καθένα, όμως, έχει τη δική του λειτουργία, το δικό του κοινό καθώς και το ίδιο το κοινό έχει διαφορετική συμπεριφορά ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη διαφορετικής στρατηγικής, με βάση την πλατφόρμα και το κοινό στο οποίο στοχεύει μία επιχείρηση. Άρα είναι κατανοητό πώς η χρήση μίας πλατφόρμας που δεν ταιριάζει στην επιχείρηση  ή η δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλα τα μέσα, δεν θα έχει αποτέλεσμα και σίγουρα αυξάνει το κόστος. Με την επιλογή των κατάλληλων μέσων θα αποτρέψετε τη χαμηλή απόδοση στα social media.

  1. Τυπική διαχείριση

Είναι πολύ συχνό το γεγονός να παρατηρείται μία τυπική και απλή διαχείριση των social media μια επιχείρησης. Το να υπάρχει μία σταθερή παρουσία στα social media με κάποια εβδομαδιαία post σίγουρα είναι κάτι που από μόνο του δεν θα φέρει αποτελέσματα σε μία επιχείρηση.  Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται τακτικά post αλλά πρέπει να είναι εστιασμένα στους στόχους, να αυξάνουν το brand awareness, τις αλληλεπιδράσεις, να συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο και πιστό κοινό.

  1. Έλλειψη έξυπνου και πρωτότυπου διαφημιστικού υλικού

Η δημοσίευση βαρετού περιεχομένου, με άχρηστες πληροφορίες ή ερασιτεχνικού φωτογραφικού υλικού, δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με τη χρήση σωστών  φωτογραφιών στα social media επιτυγχάνεται να προσελκυσθεί η προσοχή των χρηστών social media. Οι ποιοτικές φωτογραφίες ή τα πρωτότυπα διαφημιστικά γραφιστικά ή διαφημιστικών spotμε τη συνοδεία έξυπνου κειμένου πετυχαίνουν μεγαλύτερη επιρροή στους χρήστες και αυξάνουν τις πωλήσεις. Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικά στοιχεία που καλό είναι να επενδύσετε, ώστε αντιστρέψετε πιθανή χαμηλή απόδοση στα social media.

  1. Δεν είναι όλες οι μορφές διαφημίσεων για όλες τις επιχειρήσεις

Είναι γνωστό ότι υπάρχει ήδη ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων μορφών διαφήμισης στα κοινωνικά μέσα. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι τύποι διαφημίσεων ιδανικοί για όλες τις επιχειρήσεις. Αυτό εξαρτάται τόσο από το αντικείμενο της επιχείρησης όσο και από το τι θέλει ή ίδια να προβάλλει και να διαφημίσει. Η επιλογή του τύπου διαφήμισης γίνεται, επίσης, με βάση το στόχο της επιχείρησης , ο οποίος μπορεί να είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο, η προώθηση μίας προσφοράς ή ακόμα η αύξηση των μελών σε μία ενημερωτική λίστα κα.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί, ότι, αυτό που φέρνει αποτελέσματα είναι η ποιότητα του περιεχομένου και η σωστή στόχευση του μηνύματος και όχι τόσο οι πολλοί followers.

Η διαχείριση των Social Media μπορεί να φαντάζει εύκολη διαδικασία όμως απαιτεί χρόνο και γνώση! Διαφορετικά αυτό που δημιουργείται είναι η χαμηλή απόδοση στα social media.

Στη Rooftop  θα διαπιστώσετε ότι το εξιδεικευμένο προσωπικό μας θα απασχολείται καθημερινά με την επιχείρηση σας, για να σας εξασφαλίσει μία ομοιόμορφη, άρτια, ποιοτική και επιτυχημένη προβολή στο Διαδίκτυο!

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας προτείνουμε τη βέλτιστη λύση σύμφωνα με τους δικού σας στόχους.